CARTOEN

Zaamslag
0031 - (0)6 528 342 43 
info@cartoen.nl

Peugeot 205 GT

 • type -
 • bouwjaar 1984
 • km stand 55.000 km
 • kleur Bleu Calypso
 • motorinhoud 1360 CC
 • vermogen 59 kW
 • transmissie Handgeschakeld
 • brandstof Benzine
 • gewicht 798 kg
 • carrosserie Hatchback 5drs
 • aantal deuren 4
 4.950,-

Dat de Peugeot 205 een klassieker in wording is, staat buiten kijf. Met name de bijzondere uitvoeringen nemen snel toe in waarde waarbij de staat en kilometerstand natuurlijk bepalend is. In Zwitserland vond ik deze prachtige 205 GT, afkomstig van de eerste eigenaresse die er sinds 1984 slechts 55.000 kilometer mee reed. Een mooie GT is nauwelijks nog vindbaar, met deze kilometerstand al helemaal niet. De GT was het model onder de GTI en had als voordeel dat het een vijfdeurs was, de GTI was er uitsluitend als driedeurs. Kortom, toen ik 'm zag wist ik dat ie naar Zaamslag moest komen. Een telefoontje naar Zwitserland was genoeg om een trip richting Interlaken te plannen. Zo gezegd, zo gedaan en nu kan ik vol trots deze Peugeot aanbieden.

De GT is uitgevoerd in de prachtige kleur Bleu Calypso, een unilak, volledig passend bij het tijdsbeeld van de auto. Het enige dat ik aan de lak heb laten doen is een professionele poetsbeurt. Het enkele gebruiksspoortje dat er op zit, heb ik ongemoeid gelaten aangezien de originele eerste lak me meer waard is. Wel heb ik de velgen onder handen laten nemen, deze zijn opnieuw gespoten en zien er dus als nieuw uit.

Het interieur is al net zo fraai als de buitenzijde. De mooie bekleding is onbeschadigd en de twee kleuren van het dashboard komen terug in het stuur. Aan alles is te zien dat de auto weinig te lijden heeft gehad en er goed op is gepast. De GT heeft een 1.4 motor waarmee die prima in staat is de slechts 798 kg zware 205 tot pittige prestaties te verleiden. Het rijden in de auto is puur genieten. De stoelen zitten heerlijk, zoals je dat van een Franse auto mag verwachten. Sturen, remmen, schakelen, alles verloopt feilloos. De auto is voorzien van een onderhoudsbeurt en nieuwe radiateur zodat de nieuwe eigenaar daar geen omkijken naar heeft.

De auto is wel ingevoerd in de Europese Unie maar ik ben er nog niet mee naar de RDW geweest. Dit vanwege het feit dat de kans op belangstelling uit het buitenland ook redelijk groot is. Ik kan deze 205 GT op twee manieren aanbieden:

- Zoals ie nu is, wel met de onderhoudsbeurt maar zonder NL-kenteken. De prijs is dan €4.950,-

- Op Nederlands kenteken, inclusief onderhoudsbeurt, 4 nieuwe banden en een verse APK. De prijs is dan €5.950,-

Deze bijzondere Peugeot verdient het om bij een echte liefhebber terecht te komen. Voor meer informatie sta ik u graag telefonisch of per email te woord. Inruil is mogelijk.

Realisatie: TiDi Graphics