CARTOEN

Zaamslag
0031 - (0)6 528 342 43 
info@cartoen.nl

Peugeot 309 1.1i GLX

 • type -
 • bouwjaar 1993
 • km stand 93.000 km
 • kleur Rouge Vallelunga
 • motorinhoud 1124 CC
 • vermogen 44 kW
 • transmissie Handgeschakeld
 • brandstof Benzine
 • gewicht 834 kg
 • carrosserie Hatchback 5drs
 • aantal deuren 4
 3.450,-

Ik kon het niet laten. Ondanks dat ik al een 309 GLX in mijn voorraad had (inmiddels verkocht), kon ik deze toch echt niet laten staan toen ik 'm in België aantrof. Ditmaal een rode met een 1.1i motor. Iets minder vermogen dan mijn andere, iets meer kilometers (nog steeds heel weinig) dan mijn andere maarrrrrr.......deze heeft een origineel Peugeot schuifdak en dat is toch wel een van de mooiste opties ooit. En ooo, wat rijdt ie lekker!

De Peugeot 309 is oorspronkelijk ontworpen als Talbot Arizona met de bedoeling de Horizon op te volgen. Peugeot was destijds al eigenaar van Talbot en nam uiteindelijk het besluit Talbot ter ziele te laten. Hierdoor werd dit model geïntroduceerd als 309, gepositioneerd tussen de 205 en 305. De introductie was in 1985 en in 1989 kreeg het model een facelift waarvan de kleinere achterlichten het meest opvallende verschil vormden. De GLX is een mooie uitvoering van de facelift-versie van de 309. Deze uitvoering onderscheidt zich voornamelijk door de groene vloerbedekking, groene gordels en groen afgebiesd meubilair. Erg bijzonder en karakteristiek.

Deze 309 is voorzien van de 1.1 liter motor. Daarmee was Peugeot de huidige trend van downsizing ruimschoots voor. Ondanks de 60 pk kan de auto perfect mee komen in het dagelijks verkeer. Met name door het lage gewicht van 834 kg heb je nooit het gevoel dat je wat te kort komt. Goed, het is geen GTI 16V met 160 pk maar toch een leuk opstapje tijdens het sparen voor deze zeldzame uitvoering die inmiddels de €10.000,- grens ruimschoots heeft overschreden. 

De staat van deze 309 is bijzonder te noemen. Door zijn kleur Rouge Vallelunga is het absoluut een opvallende verschijning, zeker nadat ik 'm professioneel heb laten poetsen. Het mooie van deze 309 is het geweldige schuifdak dat er in zit. Heerlijk om zittend op het fantastisch Franse meubilair met het grote glazen dak open zo veel mogelijk binnenwegen te nemen terwijl alle omgevingsgeuren door het open dak naar binnen waaien. Dit zorgt niet alleen op de Route Napoleon voor een vakantie-gevoel maar ook in de Nederlandse polders. Ik houd er erg van om auto's origineel te laten maar heb deze 309 toch enigszins ge-upgrade met originele 205 GTI (1.6) velgen. Deze zijn voorzien van hele goede Vredestein allweather banden. Daarnaast heb ik het originele kunststof stuur vervangen door een nieuw met leer bekleed GTI stuur wat gewoon veel plezieriger rijdt. Overigens heb ik het originele stuur er gewoon bij en heb ik zelfs een set nieuwe originele 309 wieldeksels bij de auto.

Bovenstaande omschrijving zegt het eigenlijk al, het is een erg leuke auto 'voor erbij'. Daarnaast is hij natuurlijk ook prima geschikt als dagelijks vervoermiddel. Met deze kilometerstand heeft ie nog een heel leven voor zich. De auto is altijd erg goed onderhouden en vertoont slechts minimale gebruikssporen. De prijs is inclusief Nederlands kenteken, een onderhoudsbeurt en een verse APK.

Voor meer informatie sta ik u graag telefonisch of per email te woord. Inruil is mogelijk.

Realisatie: TiDi Graphics