CARTOEN

Zaamslag
0031 - (0)6 528 342 43 
info@cartoen.nl

Renault Clio Baccara

 • type 1.4 Aut.
 • bouwjaar 1992
 • km stand 104.000 km
 • kleur Blue-Vert Atlantide
 • motorinhoud 1390 CC
 • vermogen 59 kW
 • transmissie Automaat
 • brandstof Benzine
 • gewicht 902 kg
 • carrosserie Hatchback 3drs
 • aantal deuren 2

Jaren naar gezocht, nu eindelijk een gevonden; een Renault Clio Baccara. De Baccara onderscheidt zich van de gewone Clio door o.a. een prachtig grijs leren interieur, notenhouten afwerking met Baccara logo, airconditioning, een kledinghoes onder de hoedenplank, Baccara velgen en speciale exterieurkleuren die alleen op de Baccara werden geleverd. Deze zeldzame luxe variant van de Clio is voorzien van de 1.4 motor met 80 pk en een automatische versnellingsbak.

Wat deze Clio Baccara extra bijzonder maakt is dat het een origineel Nederlands geleverd exemplaar betreft. In 1992 was de markt voor extreem luxueuze compacte auto's bepaald niet groot, zeker niet in ons nuchtere kikkerlandje waar auto's destijds in een Oort-uitvoering (zo kaal mogelijk) werden geleverd om onder een bepaalde aanschafwaarde te blijven. Leer, airconditioning en een automatische versnellingsbak waren voor de meeste auto's dan ook hoogst ongebruikelijk en al helemaal voor een Clio. De nieuwprijs destijds was FL. 43.500,- Het was dus zeker niet voor de Nederlandse koper bedacht, de Baccara-serie. Meer voor de verwende Parijzenaar die een stijlvol vervoermiddel voor in de stad wenste en in de vakanties op niveau richting het zuiden wilde afreizen.

In 1988 presenteerde Renault de Baccara-uitvoering als eerste op de Supercing. Later volgden de 19, 21 en 25, de Clio, Laguna en Safrane. Slechts enkele van die uitvoeringen werden ook in Nederland verkocht. Dit maakt een Nederlands exemplaar tot een zeldzaamheid en voor de liefhebber van Franse auto's in het algemeen en Renault in het bijzonder een collector's item (of eigenlijk een 'pièce de collection) bij uitstek.

Deze Renault Clio is voorzien van de 80 pk sterke 1400 motor met zoals gezegd een automatische versnellingsbak. Met een gewicht van slechts iets meer dan 800 kg maakt dat het een auto waarmee je in het dagelijks verkeer perfect mee kunt komen. De fauteuils zitten voortreffelijk en ook op langere afstanden is het een heerlijk comfortabele auto. 

Ik heb geen vraagprijs gekoppeld aan deze Baccara. Optisch heeft deze Clio wel een beetje liefde nodig en ook technisch zijn er verschillende mogelijkheden waarop deze Francaise afgeleverd kan worden. Ik hoop dat er een ware liefhebber zich aandient die dit exemplaar op waarde weet te schatten, dan komen we vast tot een mooi compromis.

Voor meer informatie ben ik 7 dagen per week telefonisch of per email bereikbaar. Inruil is bespreekbaar. 

Realisatie: TiDi Graphics