CARTOEN

Zaamslag
0031 - (0)6 528 342 43 
info@cartoen.nl

Hyundai Excel 1.3 GS

 • type -
 • bouwjaar 1995
 • km stand 53.000 km
 • kleur Barcelona Red Metallic
 • motorinhoud 1341 CC
 • vermogen 62 kW
 • transmissie Handgeschakeld
 • brandstof Benzine
 • gewicht 910 kg
 • carrosserie Hatchback 3drs
 • aantal deuren 2
 1.450,-

Over smaak valt niet te twisten maar dit is toch wel het lelijkste model dat ik op voorraad heb gehad, echter wel in een uitzonderlijke staat. Afkomstig van de eerste eigenaresse, origineel slechts 53.000 km gereden en elk jaar een onderhoudsbeurt gehad bij de Hyundai-dealer (Van der Wouw in Raamsdonksveer). De uitdraai van al het uitgevoerde onderhoud is aanwezig. De laatste onderhoudsbeurt is 400 km geleden uitgevoerd en vorig jaar is de koppeling nog vervangen. De APK-keuring verloopt pas in september 2021.

De kleur van deze Hyundai is de kers op de taart, Barcelona Red Metallic. Fraaie naam maar eigenlijk is het gewoon roze metallic. Het lijkt een soort parelmoerlak, afhankelijk van hoe het licht erop valt, is het lichtroze of donkerroze. Het past in mijn ogen perfect bij het uiterlijk van dit model en het staat garant voor bewonderende en zelfs jaloerse blikken van mede-weggebruikers in hun onopvallende grijze of zwarte vierwieler. De staat van de lak is nog zeer fraai te noemen. Na 25 jaar zijn er uiteraard wel een paar gebruikssporen aanwezig maar slechts zeer minimaal. Hoe kan het ook anders bij een gemiddelde van 2.000 km per jaar. Roest is deze Hyundai gelukkig helemaal bespaard gebleven.

Het rijden in deze Excel is eigenlijk zoals je mag verwachten van een Koreaan van deze leeftijd. Sturen, remmen, schakelen, alles gaat zoals je mag verwachten maar in tegenstelling tot zijn uiterlijk zijn de rij-eigenschappen doorsnee te nemen. Het karakter zit 'm in de looks zullen we maar zeggen. Het interieur verkeert haast in nieuwstaat. Een radio heeft er nog nooit in gezeten en de verkoper heeft naast de metallic lak de optielijst mooi blanco weten te houden. Gelukkig heeft de bezitster van deze fraaie bolide er niet in gerookt alhoewel het me niet zou hebben verbaasd dat iemand die zo'n auto nieuw koopt graag een Belinda Menthol rookt terwijl ze in haar legging met haar poedel naast haar op de bank naar As the World Turns zit te kijken. Hoe dan ook, ze deed het niet in de auto en de poedel mocht ook nooit mee.

Van een Excel in deze staat en met deze historie zal niet snel een tweede exemplaar te vinden zijn. Het mooiste zou zijn dat deze auto bij een echte liefhebber terechtkomt die de auto op waarde weet te schatten en 'm tot in de lengte van dagen zal koesteren. Uiteraard is het ook een zeer geschikte auto om jezelf goedkoop en betrouwbaar over 's heren wegen te verplaatsen en jezelf met dit Koreaanse wonder te onderscheiden van de grijze massa. Gangnam Style!

Voor meer informatie sta ik u graag telefonisch of per email te woord.

Inruil is mogelijk.

Realisatie: TiDi Graphics